Vrei sa accesezi un credit ? Vrei sa cumperi o casa ?

Afla ce trebuie sa verifici in oferta bancilor !

 

În primul rând, este important să înțelegi că o casă este o responsabilitate în viața fiecărui om și că vei avea nevoie, măcar de acum înainte, să-ți impui o anumită disciplină financiară. E bine să dai dovadă de prudență și să ai un buget de urgență care să te ajute să treci mai ușor peste situațiile neprevăzute. Trebuie, de asemenea, să-ți faci socotelile pentru cheltuielile lunare fără să neglijezi rata pe care trebuie să o plătești pentru noua ta casă, care este la fel de importantă ca factura de la lumină.

Iar înainte să apelezi la o anumită bancă pentru a lua un credit ipotecar este vital să te informezi cât se poate de bine. Doar așa te poți asigura că iei cea mai bună decizie.

„Avem în piață vreo 20 de bănci cu oferte ipotecare. În general, comparăm doar dobânda, ceea ce e important, dar este o picăturică într-un pahar cu apă”, a mai explicat ea, adăugând că pot exista inclusiv situații în care cu același profil poți lua chiar și o sumă dublă, în funcție de politicile de risc ale unei bănci.

Există, de asemenea, diferențe în tipul de dobândă aferentă unui credit sau în valoarea avansului, nu doar în funcție de perioada de timp pe care va fi luat creditul, ci și în funcție de calitatea garanției, a casei alese de tine.

Alătură-te discuției

Compare listings

Comparaţie